Prosztate húgysav

Laboreredmények - Húgysav Prosztate húgysav

Nem igényel. Mit mér a vizsgálat?

prosztate húgysav

A húgysav a nukleinsavakat felépítő purinvegyületek egyik lebontási terméke. A húgysav a vesékben kiválasztódik és a vizelettel ürül. Ha értéke a normál tartománynál magasabb A magas húgysavszint esetén a húgysav az ízületekben kikristályosodva rakódik le.

prosztate húgysav

A kristályok gyulladásos reakciót váltanak ki, ez a köszvény. Mitől lehet alacsonyabb, és mit tegyünk, hogy növeljük?

Gyuri bácsi az ízületi bántalmakról beszél

A húgysav vérszintjét csökkenti a húgysavürítést fokozó gyógyszerek, illetve nagy mennyiségű C-vitamin fogyasztása. Mitől lehet magasabb, és mit tegyünk, hogy csökkentsük?

prosztate húgysav

A magas húgysavszint oka lehet a magas húgysavtartalmú ételek túlzott fogyasztása. Ilyenek a vörös húsok, a kolbászfélék, de emeli a húgysavszintet az alkohol fogyasztása, cukorbetegség, többféle gyógyszer is, illetve a magas fehérjetartalmú diéta.

prosztate húgysav

Veseelégtelenségben a húgysav ürítése csökken, emiatt emelkedik vérszintje. Emelkedett húgysavszint mutatható ki vészes vérszegénységben, leukémiában és ólommérgezés esetén is.

Vizsgálatok vásárlása online Prosztata csomag A vizsgálati csomag igénybevételével azok a férfiak kaphatnak visszajelzést egészségükkel kapcsolatosan, akik nehéz, fájdalmas és vagy gyakori vizeletürítést tapasztalnak.

Amennyiben a magas húgysavszint táplálkozási prosztate húgysav vezethető vissza, akkor a diétával, valamint a húgysav ürítését serkentő gyógyszerekkel lehet vérszintjét csökkenteni. Utolsó módosítás:

prosztate húgysav

Fontos információk