Microadenoma 4mm, A problémás bőröm miatt derült ki, hogy agyműtétre van szükségem

A problémás bőröm miatt derült ki, hogy agyműtétre van szükségem

Microadenoma kialakulása. Hipofízis adenómák tünetei és kezelése

Radakovics Viki Ugyanis a nőgyógyászomnak lett gyanús, microadenoma 4mm problémás az arcbőröm, annak ellenére, hogy akkor már egy éve fogamzásgátlót szedtem. Rögtön elküldött vérvételre, ahol az ACTH hormon érték eredménye magasabb volt.

microadenoma 4mm

Majd egy fél éven keresztül további vizsgálatok következtek, mire eljutottunk a diagnózisig, és kitűzték a műtét időpontját. Tünetei nagyon változatosak, biztos diagnózist pedig csak egy vér- és MRI vizsgálat után lehet felállítani.

Microadenoma 4mm. Az agyalapi mirigy elülső lebenyének kóros hormontermelése:

Julcsi esetében is több hónapig tartott, mire fény derült rá, hogy mi okozza az egyre nyugtalanítóbb panaszokat. Akkor beszélünk hipofízis adenómáról, amikor az agyalapi mirigyben jóindulatú sejtszaporulatok jelennek meg.

  • Antibiotikumok inni a prosztatitis Prosztata szag, Trutne tej kezelése prosztatitis A prosztatitis népi jogorvoslatok kezelésének módja.
  • Prostatitis mariupol kezelése

Ez az elváltozás nem tartalmaz rákos sejteket, viszont az agyalapi mirigy működését teljesen felboríthatja, így roppant kellemetlen tüneteket okozva Voltak egyéb tüneteid a bőrproblémáidon kívül? Igen, elég sokat híztam is.

A prosztatitis lövése sport és az egészséges táplálkozás ellenére 20 kiló plusszal mentem a kórházba. Az hormonoknak köszönhetően ennek egy része a vizesedés miatt volt, és a műtét után 3 hónap alatt le is microadenoma 4mm rólam minden felesleg.

microadenoma 4mm

Hogy lehet ezt a betegséget orvosolni? Microadenoma 4mm kezeléssel és műtéttel. A tablettákkal a nem termelődő hormont pótolják, a műtéttel pedig az adenómát távolítják el.

microadenoma 4mm

Az én esetemben orron keresztül végzik a műtétet, mert innen könnyebb elérni az elváltozás helyét. Tekintve, hogy ez lesz a harmadik ilyen műtétem augusztus végénfelmerült a sugárterápia is.

  • Jóindulatú, lassan növő elváltozás, mely csak hosszú idő után okoz tüneteket.
  • Amit az ember beteg a prostatitis

De mivel a férjemmel gyereket szeretnénk, a kezelés után pedig egy ideig nem lehet próbálkozni, így nem erre szavaztunk. Ha valaha, ne adj' Isten, újra előjön, akkor a sugárterápiát választanám, mert az csökkentheti a kiújulás esélyét.

microadenoma 4mm

Hogyan tudod ezt a helyzetet kezelni? Eléggé megvisel lelkileg, nehéz megértenem, hogy miért most, miért velem történik ez az egész. Az egészségügyben nem feltétlenül része a kezelésnek, hogy ezzel foglalkozzanak, és nem is elvárható.

microadenoma 4mm

Mindkét orvosom az endokrinológus és az idegsebész kedves és figyelmes velem, nem is várnék tőlük többet. Azt hiszem, ha volna egy olyan csoport, ahol személyesen beszélhetnének a hasonló problémával küzdők, az is sokat segítene.

Microadenoma hipofisário 4mm

Nagy szerencsémre, a családomra és a barátaimra számíthatok, ők mellettem vannak. Már régebb óta járok pszichológushoz is, ő is sokat segít abban, hogy feldolgozzam ezt az időszakot. Mert ugyan egy rutin műtétről beszélünk, de azért az ember fejében ott van, hogy az agyát műtik majd - ez elég komoly szorongást tud okozni. Mivel nincsenek látványos tüneteim, a környezetemben nem mindenki tudja, hogy mi vár rám, ezért igyekszem úgy viselkedni, mintha nem lenne baj.

Microadenoma de 4mm,

SHE Igazából a várakozás a nagyon nehéz, hogy nem tudok mit csinálni a műtétig, csak igyekszem a lehető legegészségesebb élni, és nem aggódni túl sokat.

De reméljük, hogy ezúttal is zökkenőmentesen zajlik majd minden, és legközelebb már tényleg szülni mehetek majd kórházba!

microadenoma 4mm

Forrás: Julcsi saját fényképe.

Fontos információk